پاورپوینت برج بلور و ویژگی های معماری ان
معرفی:
مرکز تجاری خدماتی بلور
اطلاعات کلی:
کاربری تجاری، اداری، خدماتی
مکان: ایران،تبریز
نشانی: تبریز، آبرسان، میدان جانبازان
مختصات: ۳۸.۰۶۵۳۶۳° شمالی ۴۶.۳۲۷۲۷۳° شرقی
آغاز ساخت:۱۳۸۰
تکمیل ساخت:۲۹ بهمن ۱۳۹۰
هزینه۵۰۰ میلیارد ریال
جزئیات فنی:
تعداد طبقات۲۵ طبقه
مساحت طبقات:۳۳،۰۰۰ مترمربع
آسانسور۴ دستگاه
معمار:علیاکبر صارمی
جوایز:جایزه برتر همایش ملی معماری ۱۳۸۶،
سازه برتر بتنی پنجمین همایش روز بتن
برج بلور، یک برج تجاری، اداری و خدماتی واقع در شهر تبریز است که دارای ۲۵ طبقه بوده و جلوه خاصی به محله آبرسان تبریز بخشیده است. عملیات اجرایی این برج که از مرتفعترین برجهای تبریز به شمار میرود، در سال ۱۳۸۰ شروع شده و در ۲۹ بهمن ۱۳۹۰ به صورت رسمی افتتاح گردید.طراحی برج بلور توسط علیاکبر صارمی انجام گرفته و طرح معماری ساختمان آن در اردیبهشت سال ۱۳۸۶ از میان ۱۲۰ اثر، موفق به دریافت جایزه طرح برتر همایش ملی معماری نقش جهان اصفهان شدهاست. همچنین سازه پروژه نیز از لحاظ محاسبات، کیفیت فراوری و اجرای عملیات بتنی به عنوان سازه برتر بتنی در پنجمین همایش روز بتن انتخاب شد.مساحت این مجتمع، ۳۳ هزار مترمربع بوده و دارای چهار سالن همایش و پذیرایی، رستوران گردان، ۱۳۰ واحد تجاری، ۱۱۲ واحد اداری و ۵۹ واحد انباری است.
در کل با توجه به نگرش طراح به مقوله معماری و در نظر گرفتن مجموعه عواملی که دکتر صارمی با توسل به آنها ذهنیت خود را در قالب یک اثر معماری همچون برج بلور عینیت می بخشد، به نظر می رسد معمار در این پروژه بیشتر در جست وجوی پاسخ گویی به عملکردهای آن بوده تا حل یک مساله معماری و خلق یک معماری تاثیرگذار. این در حالی است که برج بلور با این ابعاد، چه در مقیاس معماری و چه در مقیاس اقتصادی و حجم سرمایه گذاری، می توانست به عنوان یک نشانه شهری خلاقانه برخوردار از ویژگی های یک “معماری نمایشی” باشد، آنچنان که خود صارمی در گفت وگوی خود با آبادی به این نوع معماری و تاثیرگذاری آن اشاره کرده است:
هم اکنون در معماری دنیا سوپراستارهایی مانند زاها حدید، گری، فاستر، پیانو و اخیرا هرزوگ و دمورن مطرح هستند که به گونه ای انحصاری تمام پروژه های مطرح دنیای معماری به آنان سپرده می شود. در جایی که بخواهند معماری نمایشی ایجاد کنند، معماری ای که برای جلب توریست ها ساخته می شود به خودی خود از این معماران دعوت می کنند. آثار این معماران تبدیل به سرمایه شده اند، سرمایه ای قابل بازگشت. ولی در ایران هیچ حمایتی از معماری خوب صورت نمی گیرد. حتی یک معماری نمایشی هم ساخته نمی شود.
در قالب 12 اسلاید تصویری با شماتیک کامل معماری( پلان، برش و….)
مناسب جهت ارائه کلاسی