آشنایی با بیوتکنولوژی و تراشه های زیستی و تاریخچه و کاربردهای آنها
فرمت فایل: ورد – Word و قابل ویرایش
تعداد صفحات: 47
فهرست
تاریخچه بیوتکنولوزی
بیوتکنولوزی چیست؟
کاربردهای بیوتکنولوزی
تاریخچه تراشه های زیستی
تراشه زیستی چیست؟
کاربردهای تراشه زیستی
آشکار ساختن ساختار ژنتیک و کشف منشاء استیکى که جلوى ما گذاشته اند تا نوش جان کنیم…اتحاد الکترونیک و بیولوژى مى تواند حیطه هاى متنوعى چون پزشکى، علوم تغذیه، یا علوم دفاعى را دستخوش انقلاب سازد. سرعت پیشرفت ما آنچنان زیاد است که خطر زیر پا گذاشتن اخلاقیات واقعاً وجود دارد
تاریخچه بیوتکنولوزی
بیوتکنولوژی ریشه در تاریخ دارد و تکوین آن از سالهای بسیار دور آغاز شده تابحال ادامه یافته است.
در تقسیمبندی زمانی میتوان سهدوره برای تکامل بیوتکنولوژی قائل شد.
1) دوره تاریخی که بشر با استفاده ناخودآگاه از فرآیندهای زیستی به تولید محصولات تخمیری مانند نان، مشروبات الکلی، لبنیات ترشیجات و سرکه و غیره میپرداخت. در شش هزار سال قبل از میلاد مسیح، سومریان و بابلیها از مخمرها در مشروبسازی استفاده کردند. مصریها در چهار هزار سال قبل با کمک مخمر و خمیر مایه نان میپختند. در این دوران فرآیندهای ساده و اولیه بیوتکنولوژی و بویژه تخمیر توسط انسان بکار گرفته میشد.
2) دوره اولیه قرن حاضر که با استفاده آگاهانه از تکنیکهای تخمیر و کشت میکروارگانیسمها در محیطهای مناسب و متعاقباً استفاده از فرمانتورها در تولید آنتیبیوتیکها، آنزیمها، اجراء مواد غذائی، مواد شیمیائی آلی و سایر ترکیبات، بشر به گسترش این علم مبادرت ورزید. در آن دوره این بخش از علم نام میکروبیولوژی صنعتی بخود گرفت و هماکنون نیز روند استفاده از این فرآیندها در زندگی انسان ادامه دارد. لیکن پیشبینی میشود به تدریج با استفاده از تکنیکهای بیوتکنولوژی نوین بسیاری از فرآیندهای فوق نیز تحت تأثیر قرار گرفته و بهسمت بهبودی و کارآمدی بیشتر تغییر پیدا کنند.
3) دوره نوین بیوتکنولوژی که با کمک علم ژنتیک درحال ایجاد تحول در زندگی بشر است. بیوتکنولوژی نوین مدتی است که روبه توسعه گذاشته و روز بروز دامنه وسعت بیشتری به خود میگیرد.
این دوره زمانی از سال 1976 با انتقال ژنهائی از یک میکروارگانیسم به میکروارگانیسم دیگر آغاز شد. تا قبل از آن دانشمندان در فرآیندهای بیوتکنولوژی از خصوصیات طبیعی و ذاتی (میکرو) ارگانیسمها استفاده میگردند لیکن در اثر پیشرفت در زیستشناسی مولکولی و ژنتیک و شناخت عمیقتراجزاء ومکانیسمهای سلولی ومولکولی متخصصین علومزیستیتوانستند تا به اصلاح و تغییر خصوصیات (میکرو) ارگانیسمها بپردازند و(میکرو) ارگانیسمهائی باخصوصیات کاملاً جدید بوجود آوردند تا با استفاده از آنها بتوان ترکیبات جدید را بامقادیر بسیار بیشتر و کارائی بالاتر تولید نمود.
آبجو سازی در مصر و کشورهای حاشیه رود نیل
کشف پروتئینها
جداسازی اولین آنزیمها
کشف باکتری ایکلای
کشف DNA
استفاده از باکتریها در تصفیه فاضلاب
استفاده از واژه بیوتکنولوژی توسط یک مهندس کشاورزی
استفاده از اصلاح بیولوژی مولکولی
کشف فعالیت ضدباکتریائی قارچ پنیسیلیوم توسط فلمینگ (کشف پنیسیلین)
کشت ساختمان رشتهای مارپیچ DNA توسط واتسون و گریک
توضیح و تشریح ساختمان آنتیبادی توسط پورتر، ارلن وینسونوف
کشت سلول
جداسازی یک آنزیم سنتز کننده DNA
کشف کدهای ژنتیکی
اولین سنتز کامل یک ژن
کشف آنزیمهای برش دهنده اسیدهای نوکلئیک
اولین آنتیبادی مونوکلونال
اولین بیان ژن مخمر در باکتری ایکلای
اولین بیان ژن انسان در باکتری
تولید انسولین نوترکیب انسانی
ابداع روش PCR برای تکثیر قطعات DNA
ابداع روش انگشتنگاری DNA ـ اولین واکسن مهندسی ژنتیک
EPA اولین تنباکوی مهندسی ژنتیک را تأیید کرد
شروع پروژه ژنوم انسانی ـ تولید اولین گاو ترانسژنیک
کشف اولین ژنوم کامل یک موجود زنده
ابداع تکنیک جدید DNA با استفاده از PCR و چیپهای DNA و یک برنامه کامپیوتری برای کشف ژنهای بیماریزا
استفاده از سلولهای ریشهای برای معالجه بیماریها
شناسائی کامل ژنوم مگس سرکه و بسیاری از موجودات دیگر
شناسائی کامل ژنوم انسان و بسیاری دیگر از ارگانیسمها 600 سال قبل از میلاد