بررسی ترکیبات اسانس و فعالیت آنتی اکسیدانی در گلهای اول و آخر فصل رویش و تکوین گل درAchilleawilhelmsiiC.Koch

بررسی ترکیبات اسانس و فعالیت آنتی اکسیدانی در گلهای اول و آخر فصل رویش و تکوین گل درAchilleawilhelmsiiC.Koch

تعداد صفحات: 16

نوع فایل: docx

دسته بندی: - -

قیمت: 3500 تومان

تعداد نمایش: 1241 نمایش

ارسال توسط:

تاریخ ارسال: 29 دسامبر 2016

به روز رسانی در: 29 دسامبر 2016

خرید این محصول:

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.

اسانس ها ترکیبات معطری هستند که در اندامهای مختلف گیاهان یافت می شوند و به دلیل تبخیر در اثر مجاورت با هوا آنها را روغن های فرار یا روغن های اسانسی می نامند روغن های اسانسی از مخلوط ترکیبهای آلی شیمیایی فرار تشکیل یافته اند و شامل مونوترپن های اکسیژن دار ، مونو ترپن های بدون اکسیژن و سزکویی ترپن ها هستند [۱۴،۱۳،۱۱ ] این روغن ها از قرن ۱۶ میلادی شناخته شده [ ۱۳ ] این ترکیبات اسانسی در بافت ها و اندامهای ویژه ای در گیاهان انباشته می شود . این ترکیبات معمولاً در آب نامحلول و یا به سختی حل می شوند اما در ترکیبات آلی مثل الکل ، گزیلول و بنزل حل می شوند [ ۱۴ ] در اصل اسانس ها مسئول بوی خوش و مزه در گیاهان هستند و دارای عطر و طعم خوبی می باشند و به همین دلیل در صنایع غذایی ، دارویی ، بهداشتی و آرایشی کاربرد دارند [۱۳،۱۱،۲] مهمترین گیاهان حاوی روغن های اسانسی متعلق به تیره های نعناع ، کاسنی ، کاج ، مورد ، برگ بو ، چتریان و مرکبات می باشند [ ۱۳ ] .
تیره کاسنی از دیدگاه سیستماتیکی از شاخه ی Magnoliophyta و رده ی Magnoliopsid ، راسته ی Asterales بر حسب رده بندی کرونکیست ( ۱۹۸۱ ) است . این تیره یکی از تیره های بزرگ گیاهان دولپه ای است .
این تیره در حدود ۹۰۰ جنس و تقریباً ۱۳۰۰۰ گونه است . آستراسه حاوی تنوع زیادی از ترکیبات و اجزای شیمیایی است [۳۳] گیاهان این تیره به دلیل داشتن پلی استیلن ها ، لاجیک اسید و روغن های ترپنوئیدی معطر که اغلب سزکویی ترپن لاکتونها می باشند حائز اهمیت هستند[۱۳]
بومادران یکی از گیاهان با ارزش این تیره است که اسانس آن کاربرد های وسیعی درصنایع غذایی،دارویی،بهداشتی،آرایشی دارد[۱۴،۳،۲]
خواص فراوان دارویی و درمانی بو مادران به خاطر تعداد ترکیبات موثره ی موجود در اسانس گونه های آن است [ ۲۲،۱۷،۸،۵،۱]. یکی از خواص درمانی بومادران خاصیت آنتی اکسیدانی آن می باشد [۳۷،۳۰،۲۴،۵]. گونه های اکسیژن واکنش گر( Ros ) از قبیل رادیکال های سوپر اکسید ، هیدروکسیل ( OH ) وپراکسیل ( ROOH. ) مدام طی واکنش هایی در بدن تولید می شوند [ ۴] Ros ها و گونه های نیتروژن واکنش گر اشکال مختلف اکسیژن و نیتروژن فعال شده هستند .
Peroxisomes منبع اصلی درونی اغلب اکسیدان های تولید شده توسط سلول هستند . دخانیات ، پرتو های یونیزه کننده ، حلال ها و آفت کش های آلی برخی منابع خارجی تولید کننده رادیکال های آزاد هستند [ ۳۳،۱۵]. این گونه های اکسیژن و نیتروژن واکنش گر نقش مهمی در بروز استرس اکسید اتید در ارتباط با پاتوژنز بیماری های مهم و مختلف ایفا می کنند . تخریب اکسید اتیو ناشی از فعالیت این مولکول ها موجب بروز و پیشرفت تعدادی از بیماری های مزمن از قبیل بیماری های قلبی – عروقی ، آترواسکلروز ، سرطان ، آلزایمر ، پارکینسون و التهاب ، تصلب شریان ، مشکلات مزمن کلیوی ، مرض قند ، سالخوردگی و … میشوند . [۲۴،۴ ]
این گونه های اکسیژن و نیتروژن واکنش گر که مدام درون سلول تولید می شوند ، مضر هستند به طوری که به ماکرو مولکول های بیولوژی حمله می کنند و باعث آسیب غشا و DNA و غیر فعال شدن آنزیم ها می شوند [۲۴] انتی اکسید ها از آسیب بافتی در بیماری های متنوع انسانی جلوگیری می کنند [ ۱۵ ] . برای درمان یا پیشگیری از بیماری های مربوط به آسیب های اکسید اتیو و رادیکال های آزاد از آنتی اکسیدان های طبیعی و مصنوعی استفاده می شود [ ۱۵ ] آنتی اکسید های مصنوعی مثل BHA ( Butylatedhydroxyanisde ) و BHT (Butylatedhydroxytoluene ) و propylgallate ، tert-butylhydroquinone هستند که از راه تجارت و بازرگانی در دسترس هستند .

اطلاعات مربوطه
بیان مسئله (تشریح ابعاد ، حدود مسئله ، معرفی دقیق مساله ، بیان جنبه های مجهول و مبهم و متغیر های مربوط به پرسش های تحقیق ، منظور تحقیق )
سوابق مربوط بیان مختصر سابقه تحقیقات انجام شده درباره موضوع و نتایج به دست آمده در داخل و خارج از کشور نظرهای علمی موجود درباره موضوع تحقیق )
فرضیه ها
اهداف تحقیق (شامل اهداف علمی ۱،کاربردی۲ و ضرورت های ۳ خاص انجام تحقیق)
جنبه نوآوری و جدید بودن در تحقیق چیست
روش کار
روش گردآوری اطلاعات
ابزار گردآوری اطلاعات
روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
فهرست منابع و ماخذ

پاسخ دهید